Spoedgevallendienst

Wat te doen in het geval van nood?

Tandartsen Vereniging Land van Cuijk heeft een spoedgevallendienst georganiseerd om ervoor te zorgen dat er in geval van nood buiten normale praktijkuren tandheelkundige hulp beschikbaar is. De spoedgevallendienst is doordeweeks na 17:00 en in de weekeinden telefonisch bereikbaar, evenals op algemeen erkende feestdagen.

De spoedgevallendienst is bereikbaar op het telefoonnummer : 0485-380350. Het doorschakelapparaat verbindt u met de dienstdoende tandartspraktijk.

Spoedeisend
U kunt alleen in spoedeisende gevallen een beroep doen op de dienstdoende tandarts van de spoedgevallendienst. Het is niet de bedoeling daar gebruik van te maken voor problemen die tijdens de normale praktijkuren kunnen worden behandeld.

Er is sprake van een ‘spoedeisende situatie’ als het verlenen van hulp redelijkerwijs niet kan worden uitgesteld. Het gaat dan bijvoorbeeld om een ongeval, een nabloeding of een acute ontsteking.

De dienstdoende tandarts zal zich beperken tot het bieden van eerste hulp, voor eventuele vervolgbehandelingen wordt u naar uw eigen tandarts terugverwezen.

Wat kunt u zelf doen?
Kijkt u eventueel voor meer informatie na behandeling of wat u zelf kunt doen bij ‘Informatie na behandeling‘.

Contante betaling
Een behandeling door een dienstdoende tandarts moet contant worden afgerekend. Er zijn geen pinautomaten aanwezig. U ontvangt daarvoor een nota, die u kunt inleveren bij uw zorgverzekeraar. Deze instantie zorgt voor verdere financiële afwikkeling.

Kosten zullen doorgaans liggen tussen de € 50,- en € 200,-.

Copyright ©2019: Tandartspraktijk Nanco Hendriks Boxmeer
Website gemaakt door: Digital Human & Fotografie: Gerno de Haas