Bleken

Wat u moet weten over bleken?

Bleken is niet voor ieder gebit geschikt. Om te beoordeling of bleken voor u het gewenste resultaat zal opleveren, wordt er eerst een algehele gebitscontrole uitgevoerd door de tandarts. Hier wordt er gekeken naar uw behandelvraag, de gezondheid van uw tanden en uw tandvlees. Daarnaast wordt er gekeken wat de oorzaak is van de aanwezige verkleuringen; zijn er verkleuringen door voedingsstoffen of tabak? Zijn de aanwezige vullingen of kronen te donker van kleur? Aansluitend kan worden bepaald of bleken een goede optie voor u is.

Wij adviseren altijd onder begeleiding van een tandarts uw tanden te bleken. Zelf bleken kan onveilig zijn, omdat de bleeklepels niet specifiek voor uw gebit zijn gemaakt en blekend middel hierdoor op uw tandvlees terecht kan komen. Daarnaast werken veel producten niet (door een te laag percentage bleekmiddel) en berust het effect alleen op uitdroging van de elementen. Het resultaat is dan zeer tijdelijk.

Wanneer er wordt besloten over te gaan tot het bleken van de tanden, zal indien nodig eerst een afspraak worden gemaakt bij de mondhygiënist/ preventie assistente voor een reiniging. Aanvullend zal door de tandarts de huidige kleur worden bepaald en worden vastgelegd op een lichtfoto en afdrukken voor bleekmallen gemaakt. Deze bleekmallen krijgt u na ongeveer 2 weken van de tandarts mee naar huis. De instructies zullen door de tandarts uitgebreid worden toegelicht. Bij de thuisbleekmethode duurt het meestal twee weken voordat u een gewenst resultaat bereikt. Tijdens het bleken kunnen uw tanden en het tandvlees gevoelig worden. Neem bij twijfel altijd contact met ons op.

Copyright ©2019: Tandartspraktijk Nanco Hendriks Boxmeer
Website gemaakt door: Digital Human & Fotografie: Gerno de Haas